Grand opening ’t Slaakhuys

Grand opening ’t Slaakhuys

Op 13 juni vond in Rotterdam de ‘Grand Opening’ plaats van restaurant ’t Slaakhuys op een bijzondere plek. Restaurant ’t Slaakhuys bevindt zich in het viersterren-plus Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam.

Beide zijn gevestigd in de voormalige krantendrukkerij van Dagblad het Vrije Volk. Het historische pand aan de Slaak, heeft een flinke transformatie ondergaan. Het is volledig gerenoveerd en gerestaureerd met een prachtig eindresultaat. Waar nu de hotelkamers zijn, was vroeger het kantoorgedeelte van de krantendrukkerij. Als eerbetoon hangen er overal nog foto’s van deze vervlogen tijd. Het restaurant bevindt zich op de begane grond en ademt luxe met een vintage knipoog naar de jaren 50. De prachtige muurschilderingen in het restaurant zijn gemaakt door de Rotterdamse graffitikunstenaar Marcel Labrie.

Vandaag krijgen we een selectie gerechtjes te proeven van de kaart, samengesteld door Tonny Berentsen van Michelin-sterrenrestaurant de Kromme Dissel in Heelsum. De menukaart van het ’t Slaakhuys is anders, maar wel geïnspireerd op het menu van dit sterrenrestaurant. Denk hierbij aan verfijnde gerechten en ‘shared dining’ bites. Op de kaart staan echter ook verrassende gerechten zoals een luxe uitvoering van de Rotterdamse kapsalon met rendang en macadamia noten, of juist de tijdloze klassiekers sole meunière of gepocheerde kreeft.

Alles is naar wens aan te passen rekening houdend met eventuele allergieën er zijn veel vegan opties. De wijnkaart is ook zeer uitgebreid en een selectie van de wijnen wordt getoond in een open wand op een prominente plek midden in het restaurant.

Leuk is ook de mogelijkheid om je gerechten een ‘upgrade’ te geven door luxe toppings toe te voegen zoals eendenlever krullen, geschaafde verse truffel of kaviaar.

Een impressie van de geproefde gerechtjes:

  • Salade burrata met pomodori & basilicum olie
  • Een fantastische Bouillabaisse, heerlijk op smaak en niet te zout
  • Een ’t Slaakhuys burger op een brioche bun met salsa
  • Tartaar van zeebaars met gepofte aardappelsalade, limoen en dille
  • Pannacotta mandarijn & yoghurt, een hele verassende combinatie
  • Een heerlijke selectie van kazen met rozijnenbrood en vijgen
Kunst door Marcel Labrie

Dit prachtige hotel met restaurant is dan ook een echte aanwinst voor Rotterdam. Overigens kun je niet alleen voor diner of lunch terecht bij ’t Slaakhuys. Ook voor een ‘lazy morning’ in het weekend, of juist een vroege hap voor het werk biedt ’t Slaakhuys een weldoordacht en uitgebreid ontbijt.

Meer weten? Kijk dan op https://www.slaakhuys.nl/nl/

*eerder gepubliceerd op anne-wies.nl

Reacties zijn gesloten.