In den Rustwat – Rotterdam – restaurant review

In den Rustwat – Rotterdam – restaurant review

Sommige restaurants zijn zo goed, dat je het eigenlijk niet verder wil vertellen..

In een oude herberg, aan de Honingerdijk, serveert chef-kok eigenaar Marcel van Zomeren met zijn team, het allerbeste wat fine dining te bieden heeft. Steeds verrassend en zonder onnodige opsmuk. Kortom verfrissend, uitdagend en culinair genieten!

Het wisselende menu laat elke keer de creativiteit zien van de chef-kok, en als je vaker wilt gaan eten, past hij het menu graag aan, zodat het afwisselend blijft.

Met een prachtige lente / zomer, kun je heerlijk buiten zitten en genieten van de rust op het mooie ruim opgezette terras. Tip: maak ook eens een wandeling door de prachtige botanische tuinen in het ernaast gelegen Trompenburg.

Binnen is het ook heerlijk vertoeven, in de gezellige ruimte met mooie oude details, zoals de originele tegelvloer en delftsblauwe tegeltjes aan de muur. De ruimte is sfeervol ingericht en geeft een gezellige knusheid. 

Daarnaast hebben ze nog een ruimte, de Orangerie, waar vroeger de exotische planten werden bewaard uit verre landen, om er mee te kunnen pronken (een soort instagram maar dan uit de 18e eeuw).

Het menu ziet er weer schitterend uit. Bekijk de foto’s en oordeel zelf! Naast de prachtige wijnkaart, hebben ze ook altijd een paar mooie bijpassende wijnen per glas. Aanrader is om te beginnen met een heerlijk glas blanc des blancs van Champagnehuis Dauby.

Werkelijk een prachtig glas met veel frisheid maar ook diepgang.

Tonen van brioche en peper maken dit een uitstekende begeleider bij onze fantastische amuses, namelijk oesters, hartige pistache macaron met ganzenlever en een citroen macaron met palingmousse.

Meerdere amuses volgen, waaronder een gelei achtige substantie op een stukje krokant gebakken kippenhuid. Origineel en erg smakelijk.

De blue vin tonijn smelt als boter op je tong. Zo zie je maar dat als je met verse en mooie producten werkt, er weinig nodig is om de smaak tot zijn recht te laten komen. De aardappel epoisses met Langoustine geeft ons zoveel inspiratie dat we deze thuis na gaan maken voor een etentje met vrienden.

In plaats van de gemarineerde koolrabi, kiezen we voor de suggestie van Marcel, namelijk de bouillabaisse. De koolrabi hebben wij al eerder gehad, en dus is een alternatieve suggestie meer dan welkom.

De bouillabaisse is fantastisch en heeft ontzettend veel smaak en gelukkig weinig zout, iets wat je vaak tegenkomt.

De zwezerik (one of my favorites) is uitmuntend met een heerlijke octopus met veel bite en zachte zoete tonen van de uiencompote met granaatappel. Daardoor wordt het gerecht niet te zwaar en blijft het fris.

Omdat wij de rundersukade eerder hebben gehad, krijgen we nu een prachtig staartstuk.

Naast het dessert van perzik, honingijs met tijm, kunnen we nog een extra optie kiezen. Yes please.. Als letterlijke kers op de taart, krijgen we kersen met ganzenlever en ijs. Wat mij betreft een droomcombinatie. Wat is dát lekker zeg..

De buikjes zijn weer rond gegeten, en we genieten nog even na met een heerlijke kop koffie buiten op het terras.

Dit is zoveel meer dan eten, dit is echt genieten, een ware beleving in een ongedwongen sfeer met een enthousiast team die er elke keer een feestje van maken.

Kijk op https://idrw.nl/ voor meer informatie en om te reserveren. Kijk hieronder nog naar impressies van eerdere menu’s bij In den Rustwat.

Reacties zijn gesloten.