Lancering Smaak mag.
![](https://dewijndruif.nl/wp-content/uploads/2019/10/DSC_0501-1024x681.jpg)
Eindelijk!! Een magazine boordevol smaak voor Rotterdamse foodies.
Initiatiefnemers zijn de welbekende heren van Gers Magazine, Arjen van Riel en Edwin Veekens en Dijlan van Vlimmeren (culinair journalist) is erbij betrokken als smaak expert en hoofdredacteur.
Goede ingrediënten voor een fantastisch magazine. Of je nu into haute cuisine bent, van soul food houdt of gewoon een snelle hap, Smaak Mag heeft voor iedereen iets lekkers te bieden.
Het venue waar de lancering plaatsvindt is dan ook goed gekozen, namelijk de Foodhallen aan de Wilhelminakade in Rotterdam.
![](https://dewijndruif.nl/wp-content/uploads/2019/10/Foodhallen-1024x681.jpg)
Het oude pakhuis op de Kop van Zuid is getransformeerd tot een prachtige locatie om diverse gerechtjes te kunnen proeven in een gezellige setting.
Van pizza’s tot vietnamees, van heerlijke Bavette bitterballen (aanrader) tot taco’s, je hebt hier een ruime keuze. Heerlijk zo’n foodhall waarbij je allemaal iets anders kunt bestellen en toch gezellig samen kunt eten. Ook voor borrelen is er een ruime keuze uit mooie speciaalbieren, wijnen en cocktails.
![](https://dewijndruif.nl/wp-content/uploads/2019/10/DJ-1024x681.jpg)
Het is lekker druk en iedereen wacht met spanning op de onthulling van het nieuwe Smaak Mag. Op het podium vertelt Edwin Veekens vol trots over het idee voor dit nieuwe food magazine. De tijd was rijp voor een nieuw initiatief en ze hebben naar mijn mening een geweldige sterke eerste editie gemaakt.
Op het podium bij de onthulling en op de cover staat cabaretier Richard Groenendijk om zijn favo eetcafe Thailand te promoten. Een ontzettend leuke insiderstip om eens lekker authentiek Thais te kunnen eten. Er wordt met zoveel enthousiasme vertelt over dit lekkere eetcafe, dat ik gelijk trek krijg. En diezelfde passie springt ook van de pagina’s uit het magazine. In diepte interviews, leuke rapportages, Rotterdamse iconen en echt vernieuwend en onderscheidend tussen alle andere magazines.
Na de onthulling is het tijd voor wat lekkers. Mijn collega en ik krijgen de mogelijkheid een drietal gerechtjes te proeven om te kijken wat de Foodhallen te bieden hebben.
We beginnen bij Bar Pulpo waar ze heerlijke gerechten serveren en een vrij uitgebreide kaart hebben. Niet alleen octopus zoals de naam doet vermoeden. Ze serveren blini’s met 3 verschillende soorten kaviaar, die wij uiteraard gretig testen.
![](https://dewijndruif.nl/wp-content/uploads/2019/10/Blinis-met-kaviaar-1024x681.jpg)
Qua sterkte bouwt het op, van licht ziltig tot umami met zeewier smaak. En in plaats van de traditionele crème fraiche, worden deze geserveerd met kleine stukjes ui en ei. Wat een geweldige combinatie.
Speciaal voor deze gelegenheid is Julien van Loo (Restaurant Parkheuvel 2*) er om in de Foodshed een heerlijke Potage te bereiden. Aardappelcrème soep met aardappelkaantjes en truffel.
![](https://dewijndruif.nl/wp-content/uploads/2019/10/Julien-van-Loo-aan-het-werk-bij-Foodshed-1024x681.jpg)
Een heerlijke potage, waarbij de truffel mooi in balans is en niet overheerst.
We sluiten af met een heerlijke entrecote bij Bavette van Hereford. Wat een aanrader! Samen geserveerd met chips, een puree van pastinaak en draadjesvlees. Om je vingers bij af te likken.
![](https://dewijndruif.nl/wp-content/uploads/2019/10/Bavette-van-Hereford-1024x681.jpg)
We snappen gelijk waar Smaak Mag om draait. Diversiteit, geweldig lekker eten en dat alles met een Rotterdams sausje.
De tweede winterse editie is alweer in de maak, en ik kijk er nu al naar uit.
Bon Appétit