O&O restaurant review

O&O restaurant review

Restaurant O&O in St. Willebrord (*1 Michelinster)

Deze stond al een tijdje op mijn lijstje om te ontdekken en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Restaurant O&O (exotisch) in het plaatsje St. Willebrord (beduidend minder exotisch) zijn al geopend sinds 1982. Dat je als restaurant als zolang bestaat, is natuurlijk al een prestatie op zich, maar als je bedenkt dat ze ooit als ‘afhaal-chinees’ zijn begonnen en nu toch echt op sterren niveau koken (*1 Michelinster), ben je pas echt onder de indruk.

De eigenaren Helena en Danny Tsang, afkomstig uit Maleisie, runnen met veel succes dit fantastische restaurant gelegen aan de Dorpsstraat in St. Willebrord.

Helena & Danny koken verfijnde authentieke gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan. Modern gepresenteerd en met een knipoog naar de Franse keuken.

Het is makkelijk parkeren, met de ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur en bij binnenkomst worden wij vriendelijk ontvangen door de gastvrouw.

Het sfeervolle restaurant heeft een rustig interieur met oriëntaalse invloeden. Ook is er de mogelijkheid om in de zomer heerlijk buiten te eten op het terras, wat zen aandoet door de prachtige planten.

Terras buiten

We beginnen met een heerlijk glas Taittinger. Ondertussen besluiten we te kiezen voor het Chef’s Menu. De vriendelijke sommelier Luc komt vragen of wij willen kiezen voor een fles of een bijpassend arrangement, en we besluiten te kiezen voor een bijpassend bob arrangement.

We beginnen met diverse amuses, waaronder een gefrituurde oester op aparte wijze geserveerd. Heerlijke smaakmakertjes.

Diverse amuses

Wat een lekker begin. Dan volgt onze eerste gang, Schotse zalm met ijs van Wasabi, Chinese Asperge, Sjalot, Citrus en Sambai vinaigrette.

We zijn ontzettend onder de indruk, wat een enorme smaakexplosie, zonder dat er ook maar iets overstemt. Erg mooi in balans dit gerecht.

Schotse zalm

We krijgen hierbij een prachtige wijn geserveerd, waar ik eveneens erg van onder de indruk ben. De Gumpoldkirchner Tradition van Wijnuis Johanneshof Reinisch uit Oostenrijk. Gemaakt met twee druiven, namelijk de Rotgipfler en Zierfandler, twee zeldzame witte druiven die alleen in de Oostenrijkse thermen regio groeien. Licht goudgeel met sappige peer en druipende perzik, frisse meloen en geschaafde amandel. Een volle, ronde wijn. Heel fijn te combineren. 

Hierna krijgen we wilde zeebaars geserveerd, met Thai green curry, artisjok, zwarte knoflook, citroen, en courgettebloem in tempura. Wederom een fantastisch gerecht met heel veel smaak.

Wilde zeebaars

Hierna gaan we verder met een tussengang naar keuze. We kiezen voor het Scheermes XO, welke een signatuur is van Chef Danny Tsang. Vergezeld door wilde gamba, zeekraal, glasnoedels en XO saus. Een hele aparte volle combinatie die heel goed werkt en waarbij je echt de Aziatische invloeden proeft.

Scheermes

De volgende gang bestaat uit Mangalitsa & Langoustine, met gyoza, enoki, gember, balsamico, crosne en truffel. Nu ben ik al bevooroordeeld, want ik vind alles lekker met truffel. Het is een zeer smaakvolle combinatie met een soort dumpling erbij, wat mij gelijk terugbrengt bij goede herinneringen uit Azië

Mangalitsa & Langoustine

Voor het hoofdgerecht kunnen wij kiezen. Mijn partner kiest voor het Kamper lam van de big green egg met een speciale Balinese saus en ik kies voor de Oosterscheldekreeft, Singapore style.

Ze komen langs de tafel met de vraag of ik een slabbetje wil. Ehh, lang geleden, maar ik kan nogal knoeien, dus yes please.

Ik besef dat ik er apart uitzie met mijn slabbetje om, en ik lach naar de andere tafel welke ook hebben gekozen voor het slabbetje.

Het Kamper lam is volgens mijn partner fantastisch. Hij kijkt in ieder geval erg blij, en ik weet hoe kritisch hij is op lam. Goed geslaagd dus en prachtig rosé vlees.

Kamper Lam

Ik ben daarentegen erg blij met mijn keuze voor Oosterscheldekreeft. Ze hebben de kreeft eerst gepresenteerd aan tafel. Prachtig puur gelaten qua smaak, zonder te overstemmen met veel kruiden of saus.

Oosterscheldekreeft

Als dessert kiezen we voor het aardbei dessert met verveine, yoghurt, limoen en myoga gember.

Aardbei dessert

Daarbij ingeschonken in het glas is een aardbei Sake, van Heiwa Tsuru-Ume. Een fantastische combinatie, zonder te zoet te zijn en leuk bedacht door sommelier Luc, die met erg verrassende combinaties komt die goed werken en gedurfd zijn. En met de veelzijdigheid van Sake kan enorm goed gecombineerd worden. Het is dan ook een fantastische afsluiter van een geweldig diner.

We komen hier zeker binnenkort terug. Wat een geweldige kennismaking.

Reacties zijn gesloten.