Ruinart Petit R experience in het Okura hotel Amsterdam

Ruinart Petit R experience in het Okura hotel Amsterdam

Een onvergetelijke avond met bijzondere mensen, fantastisch eten begeleid door mooie champagnes! Daar zeg je geen nee tegen natuurlijk.

In de categorie; bijzondere ervaringen, valt deze ervaring zeker.

De locatie is al een beleving an sich, namelijk het Okura Hotel in Amsterdam. Ervaar Japanse gastvrijheid en comfortabele luxe in dit fijne hotel.

Om dan ook nog eens verwend te worden door een amazing 5 gangen diner, gemaakt door Arjan Speelman, chef kok van het befaamde 2* restaurant Ciel Blue, maakt de ervaring extra bijzonder.

Vanavond staat de beleving van de Ruinairt Petit R experience op de planning, waarbij ‘petit’ niet op de locatie slaat, want deze wordt gehouden in de Imperial suite van het Okura hotel, de grootse én duurste hotelsuite in heel Europa, met maar liefst twee etages.

Woorden als spectaculair, prikkelend en visueel worden gebruikt, dus de verwachtingen zijn hoog.

Het is een avond in goed gezelschap, aangezien de tafel plaats biedt aan 12 personen. De begeleiding wordt verzorgd door sommelier Noel Vanwittenbergh & Jasper van het Okura hotel.

Na incheck in onze luxe suite, worden wij ontvangen in de ontvangstruimte van de Imperial Suite, welke helemaal is omgedoopt voor deze gelegenheid tot Suite 1729, het vestigingsjaar van Maison Ruinart.

De tafel is zo opgesteld dat de digitale projectie goed tot zijn recht komt. De petit R projectie is helemaal met de hand gemaakt en de animatie tot leven gewekt met nauwkeurige precisie.

Het verteld het verhaal van de geschiedenis van Ruinart terwijl je geniet van elke gang van een begeleidende champagne.

Het menu:

‘Bite’

Coquille, Amandel, Boerri kaviaar

Ruinart R

‘Diner’

Oester, Oscietra kaviaar, Jeneverbes

Ruinart Blanc de blancs

Tarbot, Kingkrab, Vermouth

Dom Ruinart Rosé 2007

Selectie Kaas

Ruinart R

Nage de Agrumes

Ruinart Rosé

De bite met kaviaar is subliem evenals de begeleiding door de Ruinart R. Een heerlijk aperitief welke uitstekend samengaat met het ziltige van de kaviaar en de nootachtige smaak van de coquille.

In de mond aroma’s van peer en amandelen, een fijne mousse en zachte afdronk. R de Ruinart Brut Champagne is gemaakt van 40% Chardonnay, 57% Pinot Noir en 3% Pinot Meunier druiven.

Als eerste gang van het diner, wordt er een oester geserveerd met kaviaar en jeneverbes. Een fantastische start waarbij er gelijk duidelijk wordt waar de twee sterren voor staan bij Ciel Blue. Het is een ware smaaksensatie die lastig is samen te vatten in woorden.

De begeleiding van deze gang is een all time favorite, de Ruinart Blanc de blancs. In de mond aroma’s van rijpe appel, vijgen, tropisch fruit en citrus tonen.

De Ruinart Blanc de Blancs is een champagne van 100% chardonnay, uitsluitend afkomstig van de allerbeste Premier Cru wijngaarden. De chardonnay druif, die in alle cuvées van Ruinart voorkomt, is de essentie van de Ruinart smaak. De zuiverheid, helderheid en perfectie van de Ruinart champagnes wordt wereldwijd geroemd. Ruinart Blanc de Blancs is een frisse zachte champagne.

De tweede gang bestaat uit Tarbot, Kingkrab met vermouth. Een interessante combinatie met perfecte garing waardoor de texturen mooi tot zijn recht komen. Hierbij geserveerd is de Dom Ruinart Rosé 2007. De Dom Ruinart Rosé is een bijzondere champagne die zijn unieke karakter te danken heeft aan zijn selectie Grand Crus: 80% Chardonnay van de Côte des Blancs (Avize, Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Chouilly) en de Montagne de Reims (Sillery, Verzenay) aangevuld met 20% Pinot Noir (vinificatie als rode wijn) uitsluitend van de Grand Cru wijngaard in Aÿ. Door het grote aandeel Chardonnay blijft deze wijn erg fris! De dosage is 4,5 g/l wat vrij laag is.

In de neus rijp citrusfruit, cacao en toffee.

Bij dit menu is gekozen voor 2 desserts, één met een selectie kazen begeleid door de eerder gedronken Ruinart R en daarna een Nage de Agrumes, wat een zoet dessert is met citrus en vanille. Hierbij wordt de Ruinart Rosé geschonken.

De Ruinart Rosé heeft een prachtige roze kleur met oranje tinten. Een hele mooie smaak complementair aan het zoete gerecht met in de mond tropisch fruit zoals lychee en frambozen. Een volle smaak met een fijne frisheid.

Het is een blend van 45% Chardonnay van de Côte des Blancs en Montagne de Reims wijngaarden. 55 Pinot Noir van Montagne de Reims en de Vallée.

Tijdens de gangen is het genieten van de prachtige projecties, welke echt spectaculair zijn. Het is heel bijzonder hoe ze zoiets hebben gemaakt.

We kunnen nog even uitbuiken in de Ruinart lounge met een drankje om ervaringen uit te wisselen van deze memorabele avond.

Kijk voor meer informatie op: https://www.ruinart-petit-r.com/ en okura.nl

Reacties zijn gesloten.