The Harbour Club heropening 17 mei 2019

The Harbour Club heropening 17 mei 2019

Restaurant

Altijd fijn om verslag te mogen doen van een “oude bekende”, want dat is het statige pand met de prachtige naam Villa Parkzicht in het stadspark voor mij. Vroeger stond ik hier tot in de vroege uurtjes te dansen in het toenmalige Parkzicht, een heuse house discotheek en voor veel Rotterdammers onderdeel van hun jeugd met mooie herinneringen.

Bar

Het is dan ook een pand met veel historie. Het heeft dienst gedaan als theeschenkerij, befaamde nachtclub Casino de Paris in de jaren zestig en uiteraard in de jaren 90 als discotheek met de gelijknamige naam Parkzicht.

Inmiddels is sinds 2010 het restaurant The Harbour Club hier gevestigd in het mooie stadspark bij de Euromast. Een bezoek aan The Harbour Club staat garant voor puur en intens genieten. Daarnaast hebben ze een prachtig ruim terras waar heerlijk vertoefd kan worden tijdens lunch of diner.

Perslunch

Vandaag ben ik uitgenodigd om de heropening bij te wonen. Tijd voor een feestje dus met een heerlijke perslunch.

Tijdens deze exclusieve perslunch tovert chef-kok Barry van Wilgenburg zowel de classics op tafel als enkele creatieve gerechten die je niet eerder proefde bij The Harbour Club Rotterdam. Bedrijfsleider en sommelier Koen Schipper neemt ons mee in het verhaal, visie en toekomstplannen van The Harbour Club Rotterdam.

Zithoek bij de bar

Allereerst is er aan het interieur het nodige veranderd. Nadat je bolide is geparkeerd door de Valet Parking, is er bij binnenkomst een nieuwe front desk geplaatst waarvandaan je begroet wordt door de vriendelijke hostess. Ook zijn er prachtige nieuwe schilderijen te vinden door het hele restaurant. De grootste verandering zie je echter gelijk bij de bar, daar hebben ze een draagmuur doorgebroken om de ruimte erachter bij de bar te betrekken. Een zeer geslaagde onderneming aangezien het zorgt voor een prachtige open ruimte die met elkaar in verbinding staat.

Meer ruimte door het openbreken van de muur

Daar is ook een DJ booth aan toegevoegd die eerder in een wat krappe hoek stond bij het restaurant. Deze heeft deze nu een volwaardige plek gekregen waar ook nog voldoende ruimte is om te dansen.

DJ Booth

Wat gelijk opvalt is dat de piano welke eerst pronkte boven de middenbar, is verruilt voor een echte eye-catcher, namelijk een gouden haai. Hiervoor is inspiratie opgedaan in Lissabon, in een restaurant waar Koen op dit idee is gekomen. En dat past zeker bij The Harbour Club, een tikkeltje eigenwijs en exclusief.

I won’t bite

Verder is de serre voorzien van een nieuwe vloer en prachtige nieuwe boxen (zitbanken) bekleed met goudkleurig leer. Deze stijl is doorgetrokken tot het terras waar ook prachtige luxe lederen banken staan om het geheel in stijl te houden.

Gold it is

De boodschap is dan ook duidelijk, The Harbour Club heeft voor ieder wat wils. Ook leuk en een tikkeltje eigenwijs is dat er geen wijnarrangement bij de gangen wordt geschonken, maar dat ze een prachtige collectie flessen hebben waar je uit kunt kiezen. Uiteraard blijft er altijd een sommelier beschikbaar indien je twijfelt over je wijnkeuze.

I love champagne

We beginnen met een prachtig glas Moët & Chandon champagne en oesters als amuse. Een heerlijke start. Op de tafel verschijnt ook met vet doorregen Pata Negra ham. Zoals een goede Pata Negra hoort te zijn.

Pata Negra

Sushi & Sashimi

Waar The Harbour Club inmiddels al om bekend staat is hun heerlijke seafood geleverd door Smidt Zeevis. Met deze verse ingrediënten toveren ze de heerlijkste gerechten op tafel waaronder onze starters, prachtige sushi zoals Spicy Tuna Maki, Ebi Maki en heerlijke sashimi van zalm, tonijn en hamachi en als vleesvariant de beef tataki.

Sushi & Sashimi

Daarbij in het glas ingeschonken is de prachtige rosé Château de Selle van het befaamde huis Domaine Ott (welke bekend staat als de beste producent van rosé in de wereld). De Chateau de Selle is een blend van Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault en Syrah. De Cabernet Sauvignon zorgt voor complexiteit, elegantie en kracht, de Grenache voegt warmte toe aan de wijn, de Cinsault zorgt voor finesse en body en de Syrah rond de wijn af en geeft kleur. Dit uit zich in een bijzondere frisse smaak met voldoende finesse, rond, fruitig en fris en een ideale begeleider bij de eerste hapjes.

Starters

Ook krijgen we een aantal heerlijke warme gerechten voorgeschoteld zoals een crispy fried oyster en pulpo (octopus op z’n spaans) die echt fantastisch smaken.

Pulpo

Dit is intens genieten. Als hoofdgerecht krijgen we diverse smakelijke gerechten geserveerd, waaronder zeebaars in een zoutkorst welke perfect is gegaard; peking eend pannekoekjes met hoisin saus, giant gamba’s van de grill en tomahawk steak welke prachtig rosé is vanbinnen en smelt op je tong.

Peking eend

Hierbij ingeschonken is de Enate Chardonnay uit de streek Somontano in Spanje. Het prachtige etiket op de wijn is gemaakt door de beste hedendaagse beeldend kunstenaars. De Chardonnay Fermentado en Barrica is een klassiek-vat gegist Chardonnay, die 6-8 maanden doorbrengt in Frans eiken barriques met battonage wat je gelijk ruikt in het glas door de heerlijke boterige butterscotch. Prachtige diepe gele kleur en een complex aromatisch aroma. Vol, romig en complex maar ook met een frisse toets. Heerlijk en een goede keus bij deze uiteenlopende gerechten.

Na al dit culinaire geweld, besluit ik om maar eens lekker te gaan uitbuiken op het terras, waar ik onder het genot van nog een heerlijk glas chardonnay, getrakteerd wordt op entertainment door een saxofonist en zangeres. Dit is het goede leven en ik begrijp de boodschap van The Harbour Club, intens en puur genieten!

Santé!

Reacties zijn gesloten.