Wijn-spijs suggestie

Wijn-spijs suggestie

Sommige combinaties zijn zo fijn, dat ik ze wel moet delen. Zoals deze fantastische combinatie die ik van harte kan aanbevelen.

De champagne komt van huis Robert Barbichon & Fils en is een fantastische volle en rijke blanc de noirs.

Hij is gemaakt van 93% pinot noir en 7% pinot meunier. Dit is overigens afhankelijk van de vintage, sommigen zijn gemaakt van 100% pinot noir.

Een ‘blanc de noirs’ champagne mag zo heten als deze voornamelijk van donkere druifjes is gemaakt, namelijk de pinot noir en/of pinot meunier. In tegenstelling tot de blanc de blancs, welke uitsluitend van chardonnay druifjes is gemaakt.

Hij heeft het demeter certificaat ( het huis is sinds 2010 biologisch en biodynamisch) en komt van het wijngebied Côte des Bar dat ligt in het zuidelijk deel van de champagne.

Deze champagne verrast enorm, het is een volle champagne met een lange afdronk. In de smaak proef je appeltjes, peer, hazelnoot en brioche.

Als spijs bij deze fantastische champagne heb ik gekozen voor een gerecht van hap en tap. Brioche met gerookte paling, kaviaar en zure room. Ik heb de zure room vervangen door creme fraiche en gekozen voor oscietra kaviaar.

Het is een uitstekende combinatie en gaat fantastisch met de champagne. Het romige van de brioche en de paling samen met de ziltige toets van de kaviaar is subliem.

Het Recept kun je hier vinden.

De champagne kun je onder andere aanschaffen bij Vinoblesse.

Reacties zijn gesloten.